Zeilboten

Zeilboten

Wie houdt van lekker actief bezig zijn en uitwaaien op het water,  kan ervoor kiezen om een dagje georganiseerd te zeilen, een zeilboot te huren of zelfs een zeilboot kopen. Een zeilboot biedt een combinatie van varen en relaxen.

Type zeilboten

Er zijn verschillende zeilboten uitvoeringen. Van klassieke zeilboten tot motorsailers, van catamarans tot trimarans en van zeiljachten tot zeilboten. Daarnaast hebt u de keus om met een groot gezelschap te gaan, met uw partner of alleen.  Heerlijk varen op het water en de wind door uw haren voelen. Er zijn verschillende type zeilboten zo is er de Schoener. Deze zeilboot herkent u gelijk doordat de achterste mast gelijk of groter is dan de voorste. De Schoener werd oorspronkelijk gebruikt in de visserij. Daarnaast is er ook de Ketch, deze zeilboot kunt u herkennen doordat de achterste mast juist kleiner is dan de voorste mast. Echter is de achterste mast wel de roerkoning.

Hoe werkt zeilen

Doordat de wind het zeil 'grijpt' wordt de boot in een bepaalde richting gestuwd. Wanneer de zeilen wind van de zijkant krijgt maar toch vooruit wil blijven varen dient men het zeil lichtelijk naar rechts te buigen waardoor de kracht wordt geabsorbeerd en een vooruit gaande stuwende kracht geeft. Let wel op dat de zeilboot niet gaat kapseizen!

Zeilboot websites voor informatie, verkoop en verhuur

Yachtingsupport heeft allerlei websites verzameld waar u meer informatie vindt over zeilboten en zeiljachten. Naast informatie staan er ook ondernemingen vermeld die zeilboten verkopen of zeilboten verhuren.

Thumbnail Screenshots by Thumbshots