Sloepen

Sloepen

De kenmerken van de sloep is dat men op gelijke hoogte blijft doordat men niet 'in' de boot kan. Overnachten is dan ook vrij moeilijk en is niet aan te raden door de vele gevaren van het water. Een sloep is een boot die rustig door het water gaat en produceert daardoor niet veel geluid. Ideaal om even bij te praten met uw gezelschap! Het gebruik van de sloep gaat veelal in combinatie met een ontspannen dagtocht op het water.

Geschiedenis van de sloep

Vroeger ging men in Amerika met een groot schip de zee op om vis te vangen. Eenmaal aangekomen op de open zee werden de sloepen te water gelaten om vervolgens jacht te gaan maken op de vissen in het water. In Nederland werd de sloep gebruikt om jacht te maken op vissen als kabeljauw of schelvis.

Veiligheid

De veiligheid van uw sloep is erg belangrijk. De moderne sloepen hebben een stootrand van geweven touw maar die vangt alleen de directe klap op. Zorg dus altijd voor reddingsvesten en houdt kinderen goed in de gaten. Houdt tevens een emmer in de buurt als er een brandje mocht ontstaan op uw sloep.

Gerelateerde websites over sloepen

Yachting Support is een verzamelplek van gerelateerde websites. Dus mocht u van plan zijn om een sloep te huren, te verkopen of te kopen, neem dan eens een kijkje bij de onderstaande websites.

Thumbnail Screenshots by Thumbshots